hukenveien

Nye Huken - Arkitektens ord

Prosjektet Nye Huken er tegnet av arkitektene Claus, Alexis og Juan i Moderno AS. Her kan du lese mer om deres tanker og mål med utformingen av prosjektet.

Hukenveien 27-29 er tegnet utifra et ønske om å skape et urbant og innbydende bomiljø i umiddelbar tilknytning til Marka. Vi har lagt vekt på å benytte tomtens spennende topografi og unike beliggenhet til å skape individuelle townhouse med fokus på kvaliteter som utsikt, lys og grøntområder.

Det er lagt vekt på å tilpasse volum og størrelse og materialbruk til omkringliggende bebyggelse. Alle townhouse har sine egne private innganger, private hager og private takterrasser, og har god tilknytning mellom oppholdsrom inne og nevnte uteområder. Vi har lagt vekt på store vinduer for gode lysforhold, og har plassert byggene høyt på tomten for bedre sol- og utsiktsforhold. Samtlige inngangspartier er orientert ut mot en felles gangvei i øst, for å skape et urbant bomiljø og gode forbindelser til Marka og det felles uteområdet helt øverst på tomten - barn kan løpe rett ut til skogen og de mange idrettsanleggene i Marka. De enkelte boligene er tilpasset til sin unike beliggenhet og unike kvaliteter i prosjektet, for å skape individuelle og interessante boliger. Boligene kan ytterligere individualiseres og tilpasses med valg av tilvalgspakker.

Rommene i boligene er tilrettelagt for fleksibel bruk, slik at hver eier kan skape sitt personlige drømmehjem.


Boligens stue har vi utformet med fokus på lys fra flere sider, med store vindusflater ut mot den private hagen, og dynamisk forbindelse mellom de forskjellige sonene kjøkken - spiseplass - stue - hage. I flere av boligene har vi valgt en høyere takhøyde for stue og spiseplass, for å skape den ekstra gode romfølelsen og forsterke dynamikken i planløsningen. Trappen mellom etasjene er åpen og skulpturell og binder sammen boligens funksjoner, med naturlig lys ovenfra. Høydepunktet i prosjektet er takterassene, som byr på private og innbydende uteplasser med gode sol- og utsiktsforhold.

// Moderno AS ved

Claus Darboven Zapffe
Arkitekt

Alexis De La Cruz Alvarez
Arkitekt

Juan Carlos Toledo Martinez
Arkitekt